Ga naar de inhoud

Zelfhulptips voor het behandelen van een gokverslaving

Verslaving in welke vorm dan ook is verschrikkelijk en gokverslaving is een obsessief-compulsieve stoornis. Af en toe gokken kan leuk zijn, maar een langdurige interesse erin kan een obsessie worden, die de gokker dwingt om continu te gokken, ongeacht of hij wint. Een pagina die veel bezocht word vind je via deze website. Gokverslaving eist zijn tol van de financiën van de verslaafde en beïnvloedt hem sociaal, psychisch en fysiek. Het verwoest het leven van de gokker en heeft ernstige gevolgen voor familie en vrienden.

Hoe begint een gokverslaving?

Mensen nemen over het algemeen hun toevlucht tot gokken om verschillende redenen, zoals nieuwsgierigheid, een keer proberen en winnen en verslaafd raken, maar meestal is gokverslaving de ontsnappingsroute voor persoonlijke relatieproblemen of een eerdere of huidige mislukking in het leven. De eenvoudigste manier waarop iemand verslaafd raakt, is door het een of twee keer te proberen, en met beginnersgeluk wint hij, maar daarna begint hij te verliezen. In een poging om het hele geld terug te krijgen, gaat de gokker door met spelen, totdat hij niets meer overhoudt. Verslaafden aarzelen niet om geld te bedelen, te lenen of te stelen om hun gokroutine voort te zetten.

Deze situatie moet worden aangepakt voordat ze oncontroleerbaar wordt, maar de moeilijkste taak is om een ​​verslaafde te lokaliseren en te identificeren. Een verslaafde gokker is erg slim om zijn karakteristieke eigenschappen te verbergen. Eén symptoom kan ze echter verraden: ze proberen altijd rond te sluipen, liegen over hun verblijfplaats en vragen mensen om geld te lenen.

Zelfhulp bij de behandeling van gokverslaving – Wat zijn de mogelijkheden?

De eerste stap bij het genezen van gokverslaving is bekennen in het bijzijn van iemand anders. Klik hier om te zien waar mensen zo snel verslaafd aan kunnen raken. De aanwezigheid van een naaste zou de verslaafde helpen gemotiveerd te blijven voor zijn inspanningen. Dit is de moeilijkste stap als iemand die kan toegeven dat hij een verslaafde is, halverwege het genezingsproces is, omdat de meeste verslaafden terugdeinzen vanwege de angst voor sociale afwijzing.

Na de opname moet de verslaafde de plaatsen waar hij gokt, zoals casino’s en clubs, vermijden. Als hij verslaafd is aan online gokken dan moet hij alle sites van de computer verwijderen. De volgende stap is om deel te nemen aan een vruchtbare activiteit die de verslaafde afleidt van gokken, zoals een wandeling maken of een sportschool bezoeken.

Het volgen van natuurlijke therapieën is beter en veiliger dan het proberen van een soort medicijn, omdat alle medicijnen bijwerkingen hebben en het risico lopen op drugsverslaving. Gokverslaafden kunnen ook deelnemen aan anonieme gokondersteuningsforums, waar ze anderen zoals zij kunnen zien die proberen van deze gevaarlijke gewoonte af te komen.

Een andere stap naar een beter leven kan zelfhypnose zijn. Een verslaafde kan ofwel een hypnotiseur/hypnotherapeut krijgen, ofwel een cd met zelfhypnose kopen, ofwel een combinatie van beide methoden gebruiken. Een hypnotiseur zal niet alleen hypnotiseren, maar ook naar zijn problemen luisteren en de redenen voor het gokken identificeren en een oplossing bedenken. Als deze optie echter niet voor iemand kan worden gebruikt, zijn zelfhypnose-cd’s ook een goede optie. Onthoud dat het wegwerken van gokverslaving een voortdurende strijd is die een verslaafde moet blijven vechten, tenzij de kans op terugval volledig verdwijnt.