Ga naar de inhoud

Wat kan acupunctuur Tilburg je leren over afvallen?

Kamp je met overgewicht en wil je graag afvallen? Lees dan dit artikel over acupunctuur Tilburg. Je leert over acupunctuur bij overgewicht en afvallen. Want hoewel je misschien denkt dat overgewicht alleen opgelost kan worden met een lagere calorie-inname en sport, kan acupunctuur hier een cruciale rol in spelen. Wil je zelf afvallen en woon je in Tilburg of omgeving? Zoek dan zeker eens naar acupunctuur Tilburg om zo behandelaars te vinden die jou kunnen helpen. Doordat het intakegesprek vrijwel altijd vrijblijvend is, biedt dit je een uitstekende kans om meer te weten te komen hierover. Dit artikel geeft je alvast inzicht over wat acupunctuur kan doen bij afvallen.

Acupunctuur Tilburg voor mensen die willen afvallen

Misschien heb je in het verleden al wel eens een dieet gevolgd of andere pogingen gedaan om gewicht te verliezen. De meeste mensen die dit doen, merken dat dit fysiek en mentaal een zware strijd is. Acupunctuur kan deze strijd verlichten en ondersteunen. Doordat tijdens het afvallen processen in je lichaam veranderen of geactiveerd worden, wordt bij acupunctuur Tilburg gezien dat het stimuleren van de energiebanen een positief effect heeft. Bij afvallen komen veel processen kijken, zowel mentaal als fysiek. Uiteraard is er een gevoel van honger, echter dit kan leiden tot irritatie. De term ‘hangry’, een combinatie van ‘angry’ en ‘hungry’ oftewel boosheid en honger, is niet voor niets ontstaan. Acupunctuur kan het hongergevoel verlichten waardoor de kans op vasthouden aan je dieet makkelijker wordt en je tijdens het afvallen gelukkiger blijft. 

Energiebalans herstellen in plaats van roofbouw op je lichaam

Acupunctuur Tilburg richt zich op de energiebalans te herstellen in plaats van zoveel mogelijk kilo’s te verliezen. Te snel en teveel afvallen is niet goed voor je lichaam. Bovendien wil je een blijvend effect hebben, en niet een leven lang vol honger en een ongelukkig gevoel. Bij een kliniek voor acupunctuur Tilburg zal de focus liggen op het herstellen van de energiebanen in je lichaam zodat je dat hongergevoel minder hebt en daardoor onbewust minder eet. Hierdoor neem je minder calorieën in en zul je automatisch gewicht verliezen. Het resultaat is hetzelfde, maar jouw gevoel erbij is veel positiever. 

Acupunctuur voor pijn en andere klachten

Overgewicht hebben, kan leiden tot veel verschillende soorten klachten. Sommige zijn meer zichtbaar en voelbaar dan andere. Een acupuncturist is er goed in om de bron van klachten te achterhalen en deze op te lossen of te verlichten. Denk aan chronische pijn, gewrichtspijn, een hernia, maag en darm klachten, knieklachten of specifieke pijn zoals schouderpijn. Zelfs oorzaken van overgewicht zoals schildklierproblemen en diabetes kunnen behandeld worden. Wanneer je overgewicht hebt, dan heb je dus vaak baat bij een acupunctuur behandeling.

Holistische aanpak

Acupunctuur is een holistische behandeling. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt er van alles besproken. Naast de behandeling voor acupunctuur Tilburg, kan het goed zijn dat de acupuncturist een dieet voor je samenstelt. Dit is geen algemeen dieet, maar de acupuncturist kan op basis van ervaring en een analyse van jouw lichaam een behandeling op maat maken. Maak snel een afspraak via https://acupuncturistenoverzicht.nl