Ga naar de inhoud

Waarop letten bij het aanschaffen van een halterstang?

Thuis fitnessen is lekker makkelijk en veelal net zo effectief. Niet alleen scheelt het u in verhouding heel veel geld met het sporten bij een sportschool. U zit ook niet vast aan bepaalde tijden of die vervelende reis naar de sportschool toe. Via verschillende webshops voor sportattributen kunt u dan ook gemakkelijk een groot aandeel aan goede kwaliteit sportattributen vinden. Het komt regelmatig voor dat mensen een zolder, kelder of kleinere kamer ombouwen tot eigen sportruimte waarin zij enkele sportartikelen zetten om zelf te kunnen sporten. Hierbij kunt u denken aan een set gewichten, maar ook een halterset of zelfs een loopband. Afhankelijk van het budget en de ruimte, kunt u gemakkelijk een eigen speelkamer inrichten. Vaak beginnen mensen met het kopen van gewichten of halterschijven, gevolgd door een halterstang.

Halterstang kopen via het internet

Een goede halterstang kan gemakkelijk via het internet besteld worden in een van de vele webshops. Een halterstang is verkrijgbaar in verschillende maten en dikten, afhankelijk van de gewichten die u gebruiken wilt. Gebruikt u bijvoorbeeld gewichten van boven de 30 kilo of 50 kilo, dan is het aan te raden om een dikkere stang te bestellen. Een olympische halterstang, die geschikt is voor elke vorm en intensiteit van gewichtheffen, is 270 cm lang en heeft een diameter van 25 centimeter. Deze stang weegt precies 10 kilo en kan zonder problemen worden gebruikt voor gebruik in huis.

De lengte van de stang

Het is belangrijk om te kijken naar de lengtes die u neemt. Stangen zijn namelijk in allerlei verschillende lengtes verkrijgbaar, variërend van 150 centimeter tot aan 220 centimeter. De lengte die u kiest heeft te maken met wat u persoonlijk prefereert en het gewicht dat u gebruikt. Bij lichtere gewichten is een langere stang geen probleem, maar bij het gebruik van zware gewichten, is een middellange tot korte stang gebruikelijk. Wanneer u begint met liften, is het belangrijk om te kijken naar de start-modellen. Dit zijn vaak modellen van rond de 10 kilo met een lengte van 170 centimeter tot 200 centimeter. Het grote voordeel van een dergelijke stang is dat deze goed betaalbaar is. Daarnaast is deze ook uitermate geschikt voor het verbeteren van uw techniek en het groeien van uw spiermassa met lichtere gewichten.

Curling stang

Uiteraard is er niet alleen keus uit de lengte van de stang en de dikte van de stang, maar kunt u ook de vorm van de stang kiezen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een stang die gemakkelijker vast te houden is. Deze zogenaamde Curling stang heeft een speciale V-vorm die ervoor kan zorgen dat u een betere grip heeft op de stang en deze ook op een prettigere manier vast kunt houden. Dit kan voordelen hebben bij het leren liften met een halterstang, maar is vooral afhankelijk van uw eigen preferentie.

Halterstang gebruiken

Wanneer u een stang voor uw halters wilt bestellen, is het belangrijk om goed te kijken naar de manier waarop ze veilig gebruikt dienen te worden. Lees goed hoe de gewichten aan de stang gemaakt dienen te worden en welke houding hierbij het beste is voor rug en nek. Het is namelijk belangrijk om te kijken naar de verscheidene manieren waarop de halters en de stang veilig gebruikt kunnen worden.