Ga naar de inhoud

Waarom kiezen voor all on 4?

Geconfronteerd worden met een gebrekkig gebit kan in de praktijk zorgen voor heel wat vervelende nadelen. Om te beginnen is er natuurlijk het visuele nadeel. Een gebrekkig gebit kan er in de praktijk namelijk al snel voor zorgen dat je zelfvertrouwen wordt aangetast. Daardoor kan ook bijvoorbeeld je sociaal leven danig onder druk komen te staan. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk zo dat er hier ook praktische nadelen aan verbonden zijn. Het kunnen kauwen van bijvoorbeeld hardere stukken vlees is waarschijnlijk een stuk lastiger geworden. Gelukkig bestaan er oplossingen om terug te kunnen genieten van een perfect gezond gebit. Zo is er bijvoorbeeld de all on 4 behandeling. Wil je graag meer ontdekken over deze behandeling? Dat kan op deze pagina! 

Wat kan je verwachten van all on 4?

De all on 4 behandeling is een unieke behandeling die eigenlijk de voordelen van verschillende andere behandelingen combineert. Het gaat hierbij om de voordelen van een vaste brugconstructie samen met de voordelen van een directe plaatsing van implantaten. Wanneer de resterende tanden in de bovenkaak zijn verwijderd zullen er vier implantaten worden geplaatst in de kaak. Voor deze implantaten geldt dat ze worden gemaakt op basis van een 3D scan welke van de kaak wordt gemaakt. Vervolgens worden ze met de meest optimale precisie in de kaak geplaatst. Dit gebeurt in de praktijk zonder dat er sprake is  van: 

  • Bijkomende botopbouw; 
  • Een sinuslift. 

Het gevolg hiervan is dat je dezelfde dag nog beschikt over een nieuw, tijdelijk vast gebit welke zich zal afsteunen op de vier implantaten. Vervolgens dient er rekening te worden gehouden met een genezingsperiode van zo’n vier tot zes maanden. In deze periode wordt het vast gebit vervangen door een brugconstructie van porselein. Deze zal op de implantaten worden vastgeschroefd waardoor je meteen terug zal kunnen rekenen op een echt optimaal functionerend gebit.

Wat is het verschil met een all on 6?

De kans is zeer groot dat de hierboven beschreven behandeling je bekend in de oren klinkt. Dit in het bijzonder wanneer je ook al andere mogelijke behandelingen voor je gebit hebt opgezocht. In principe is het namelijk zo dat er een keuze kan worden gemaakt tussen een all on 4 en een all on 6 behandeling. Het verschil tussen de beide behandelingen zit hem nagenoeg volledig in het verschil in implantaten. Daar waar er in het eerste geval slechts sprake is van 4 implantaten zijn er dat in het tweede geval uiteraard 6. Welke van deze twee mogelijkheden voor jou als het meest interessant kan worden bestempeld zal uiteindelijk vooral je tandarts-implantoloog moeten bepalen.

Voor veel mensen een meer dan uitstekende oplossing

Er is helemaal niets leuks aan geconfronteerd worden met een gebrekkig gebit, integendeel. Niet alleen is dit vervelend tijdens het eten, daarnaast heeft een negatieve impact op de mondhygiëne en bovendien is het ook nog eens zo dat het de uitstraling van je mooie gezicht negatief kan beïnvloeden. Ben jij ook op zoek naar een zeer interessante mogelijke behandeling voor jouw gebit? Dan heeft de informatie die je hierboven hebt doorgenomen ongetwijfeld wel duidelijk gemaakt dat kiezen voor een all on 4 behandeling zomaar het overwegen waard kan zijn.

Weer voluit lachen en genieten van je eten met TopTanden.