Ga naar de inhoud

SOA en risico’s tijdens de zwangerschap


Zoals gezegd, kunnen vrouwen meer gezondheidscomplicaties hebben dan mannen als het gaat om besmetting met seksueel overdraagbare aandoeningen. Vrouwen worden ook geconfronteerd met meer beslissingen als mensen ontdekken dat ze besmet is met SOA. Dubbele maatstaven in de samenleving maken het voor vrouwen moeilijk om beter met SOA om te gaan en ermee om te gaan. Het is voor een vrouw dubbel moeilijk om de situatie waarin ze verkeert onder ogen te zien als ze zwanger is.

Vrouwen, ongeacht hun leeftijd, nationaliteit of beroep, raken besmet als ze zichzelf niet beschermen tegen SOA’s. De effecten en complicaties kunnen echter verschillen wanneer een vrouw zwanger is. De toestand van een zwangere vrouw is gevoeliger en heeft meer aandacht nodig omdat niet alleen de moeder moet worden beschermd, maar ook de baby in haar baarmoeder. Feit is dat SOA’s die tijdens de zwangerschap zijn opgelopen levensbedreigend kunnen zijn. Alle vrouwen moeten zich bewust zijn van de gevolgen en complicaties van de seksueel overdraagbare aandoeningen. Zwangerschap biedt geen bescherming tegen seksueel overdraagbare aandoeningen waardoor zwangere vrouwen vatbaar zijn voor de andere SOA’s. Dit kan complicaties veroorzaken, niet alleen voor de zwangere vrouw, maar ook voor het ongeboren kind.

Gezondheidscomplicaties voor zwangere vrouwen kunnen een vroeg begin van de bevalling zijn, een vroegtijdige breuk van de vliezen rond de baby in de baarmoeder en een baarmoederontsteking na de bevalling. De ziekte kan er ook voor zorgen dat de vrouw baarmoederhalskanker en andere vormen van kanker, chronische hepatitis en bekkenontstekingsziekte heeft.
Aan de andere kant kan de baby ook verschillende gezondheidsproblemen hebben. Dit is belangrijker omdat een hulpeloze baby niet zoveel kracht heeft om ziekten en aandoeningen te bestrijden. Dit kan het leven van de baby in gevaar brengen en in gevaar brengen. Gezondheidscomplicaties bij de baby kunnen zijn: doodgeboorte, laag geboortegewicht, conjunctivitis, longontsteking, neonatale sepsis, hersenbeschadiging, motorische functiestoornis, blindheid, doofheid, acute hepatitis, meningitis, chronische leverziekte en cirrose.

Of ze nu zwanger zijn of niet, vrouwen die vermoeden dat ze met SOA zijn geïnfecteerd, moeten actie ondernemen om een ​​nauwkeurige en betrouwbare SOA- en HIV-test te ondergaan. Het kan worden uitgevoerd in ziekenhuizen, gezondheidsklinieken en SOA-testklinieken en moet worden uitgevoerd door een arts of een gezondheidsspecialist. SOA-testklinieken bieden niet alleen testen en screening, maar ook behandeling en counseling. Behandeling voor zwangere vrouwen kan verschillen, omdat hun toestand gevoeliger is dan voor niet-zwangere vrouwen. Naast de moeder moet de behandeling ook veilig zijn voor de baby.

Testen!


SOA-testklinieken zijn beschikbaar om diegenen te helpen die getest zouden willen worden in welke conditie ze ook verkeren. Als iemand privé moet worden getest, kan een privé- of vertrouwelijke SOA-test worden gegeven. Voor snelle resultaten wordt een snelle of snelle SOA-test aangeboden. De test wordt net zo uitgevoerd als elke gewone laboratoriumtest. Iedereen, of ze nu zwanger is of niet, moet de nodige preventie doen om hun gezondheid te beschermen en, nog belangrijker, de baby als ze zwanger zijn. De beste manier om een ​​baby veilig te houden, is door voor de gezondheid van een vrouw te zorgen. Vrouwen moeten topprioriteit geven aan hun gezondheid, omdat zij degenen zijn die door zwangerschap het leven leven.

Mocht je niet naar een kliniek willen dan kan je ook een test thuis uitvoeren. Hiervoor kan je eens kijken bij Stadskliniek