Ben je je oude tattoo beu? Is het de naam van iemand die je liever wilt vergeten? Of is hij veel te vlekkerig en vaag geworden? Er zijn tal van redenen te bedenken waarom je van een tatoeage af wilt. Maar die een-twee-drie verwijderen is niet heel snel gedaan. Voor een goede Laser Removal Tattoo ben je wel even bezig. Dat doe je bij een goede laserkliniek die zich specialiseert in het verwijderen van tattoos. En daar dan ook de meest moderne lasertechnologie voor in huis heeft. Moderne lasers betekent ook dat je niet meer echt bang hoeft te zijn voor de bijeffecten van oude laserapparatuur: namelijk littekens.
Laser Removal Tattoo: littekenalarm
Toch even over dat risico van littekens. Voorheen kon littekenweefsel worden gevormd na verwijdering van een tatoeage. Dat kon op vijf manieren gebeuren:
- Je huid was er vatbaar voor
- Je tatoeage was erg groot, met diepliggende kleuren
- Je laseroperator was niet heel deskundig of ervaren
- Je had te weinig aan nazorg gedaan (dus geen goede huidverzorging na behandeling)
- Er waren allergische reacties (vaak vooraf niet te voorspellen)
Dan kan het dus zijn dat je vroeger aan een Laser Removal Tattoo sessie littekenweefsel hebt overgehouden. Wist je dat met de moderne lasermethoden je nu alsnog de kans hebt om van dat oude weefsel af te komen? Vraag er eens naar bij een goede laserkliniek.
Laser Removal Tattoo: betere lasers
Vraag je nu een consult aan voor het weghalen van een tatoeage, dan weet je dus dat met moderne lasers de kans een stuk geringer is dat je er littekens aan overhoudt. Die kans maak je nog kleiner als je kiest voor een ervaren specialist. Check dus naar zijn papieren (certificaten) en laat je inlichten over zijn kundigheid en ervaring. Op de website van de kliniek van je voorkeur krijg je bovendien ook informatie over de gebruikte lasertechnologie. Kies voor een kliniek die haar apparatuur geheel up-to-date heeft.
Aandacht voor de behandelde huid
De huid is een heel gevoelig iets. Na een behandeling moet deze wel goed onderhouden. Je krijgt daarom nazorginstructies. Dat kunnen zijn:
- Hoe en welke antibiotische zalf aanbrengen
- Uit de volle zon blijven met de behandelde huid
- Hoe je huid tegen wrijving en irritatie te beschermen
Ook zul je aandacht moeten schenken aan het schoon en gehydrateerd houden van de behandelde huid. Want ook de kans op infecties wil je zo gering mogelijk houden. Bovendien help je met goede huidverzorging ook het genezingsproces. Voor die verzorging gebruik je hypoallergene producten en geen producten die agressieve chemicaliën bevatten. Na een sessie Laser Removal Tattoo blijf je uit de zon; of bedek de behandelde huid goed en gebruik eventueel een zonnebrandcrème met hoge SPF.
Littekenbestrijding kan op diverse manieren
En toch kan het soms gebeuren: de tattoo is goed verwijderd maar er komen toch wat littekentjes omhoog op je huid. Met de nieuwe lasertechnologie is daar dan alsnog wat aan te doen. Nadat je de Laser Removal Tattoo sessies hebt gehad, neem je nog een sessie om via lasers je littekens te verkleinen en/of de kleur daarvan te doen vervagen. Een andere optie is micro-needling waarbij je met naalden de huid stimuleert om collageen aan te maken. Ook kun je aan de slag met chemische peelings. En werkt niets afdoende, dan kun je nog overwegen om een chirurgische littekencorrectie te nemen. Benieuwd hoe het er uit komt te zien na de behandeling? Bekijk dan eens Tattoo Removal Before And After.